Hozzávaló:
25 dkg tészta
2 csomag reszelt sárgarépa
2 dl tejföl
1 cm friss gyömbér darab
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál ürölt köménymag
Só, bors
1 fej lilahagyma
2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
A tésztát lobogó forró vízben kifőzzük. Közben a reszelt sárgarépát leforraljuk és egy szűrőben lecsepegtetjük.
Elkészítjük az öntetet. Ehhez egy pohár tejfölt elkeverünk egy centis darab reszelt gyömbérrel, 1 kávéskanál kurkumával, 1 kávéskanál őrölt köménymaggal, alaposa sózzuk-borsozzuk.
A lilahagymát vékony karikákra szeljük, majd gyűrűire bontjuk a szeleteket.
Összeállítjuk a salátát. Egy nagy keverőtálban elkeverjük a tésztát, a répát, a lilahagymát, aztán jöhet az öntet is. Apróra vágott bazsalikommal hintjük meg végül.
|