Hozzávaló:
25 dkg tészta
1 db körte
Olívaolaj
Fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomag szeletelt káposzta
Fehérbor
1 evőkanál köménymag
Fél evőkanál cukor
Só, bors
2 szelet kecskesajt
Első lépésként kifőzzük a tésztát
Majd egy cikkekre vágott, kimagozott és meghámozott körtét egy kevés olajon nagyobb serpenyőben kicsit lepirítunk, aztán félretesszük.
A serpenyőbe még egy kis olajat töltünk, hozzáadunk egy fél fej, felkockázott vöröshagymát, egy szétnyomott fokhagymagerezdet, majd a káposztát. Először nagy, aztán mérsékelt tűzön fonnyasztjuk. Felöntjük egy kevés fehérborral, és 1 evőkanál köménymagot adunk hozzá.
Amikor már a káposzta összeesett, először pár perc alatt a tűzön fél evőkanál cukorral, majd a körtecikkek hozzáadásával aranysárgára pirítjuk.
Ezt az egészet összeforgatjuk a tésztával, sózzuk-borsozzuk, ha kell, kevés olívaolajjal is elkeverjük.
Tálaljuk, és a szárazra törölt serpenyőben hirtelen lepirítunk - sütünk 2 szelet kecskesajtot, és a saláta tetejére tesszük.
|