Receptek / Judit receptjei / 2008. ősz  ::. 

«««
Házi mazsolás-mogyorós csoki
Süssünk valamit!
 
Hozzávaló:
20 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
60 dkg cukrozott, sűrített tej
5 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 vaníliarúd
10 dkg mogyoró pirítva, durvára törve
10 dkg mazsola
1,5 dl rum


Egy nagy fém keverőtálba tesszük az apróra tört tej- és étcsokoládét, az összes sűrített tejet és a margarint, aztán ezt az egészet gyenge gőzön kevergetve összeolvasztjuk.

Aztán a csokis keverékbe még melegen beleforgatjuk a porcukrot, a vaníliarudak kikapargatott belsejét, a pirított, durvára tört mogyorót és az előzőleg rumban felforralt, leszűrt mazsolát.

Miután a csokis keveréket alaposan összedolgoztuk, sütőpapírral kibélelünk egy 20x30-as tepsit úgy, hogy a papír szélei bőven túllógjanak a tepsi peremén. Ezután a tepsibe kanalazzuk a csokis keveréket, elsimítjuk, és 1 éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

Másnap vékonyan behintünk egy nagyobb vágódeszkát porcukorral, kifordítjuk rá a megdermedt csokit. Lehúzzuk róla a sütőpapírt és forró, majd szárazra törtölt késsel 2x2 centis kockákra vágva tálaljuk.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice