Receptek / Judit receptjei / 2008. ősz  ::. 

«««
Kinai csirkesaláta
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
1 nagy zacskó zöldsaláta-keverék
3+1 evőkanál friss korianderzöld
10 dkg mandula, pirítva és durvára törve
1 csokor újhagyma
5 dkg szezámmag, pirítva
½ grillcsirke
4 db mandarin
½ dl citromlé
3 csapott evőkanál porcukor
1 púpos teáskanál őrölt gyömbér
½ dl szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
1 dl olívaolaj
3 evőkanál pirított szezámolaj
Frissen őrölt bors



Egy nagy tálban összekeverjük a zöldsaláta-keveréket, 3 evőkanál apróra vágott korianderzölddel, a pirított, durvára tört mandulával, a vékonyan felkarikázott újhagymával és a pirított szezámmaggal.


A grillcsirkét cafatokra tépkedjük, majd a mandarinokat meghámozzuk, és a membránok közül kivágjuk a gyümölcshúsokat. Így azonnal gerezdekben kapjuk meg őket.


Az öntet következik. A citromlében feloldjuk a porcukrot és az őrölt gyömbért. Hozzáadjuk a szójaszószt, a rizsecetet, az olajat és a pirított szezámolajat. Az egészet alaposan megborsozzuk és összekeverjük.


Aztán a zöldsalátás keveréket összeforgatjuk az öntet 2/3-val, a csirkehús-cafatokat pedig az öntet maradékával.


Tálaláskor tányérokon szétosztjuk a zöldsalátás-keveréket és rápakoljuk a csirkehúst. A saláta köré kirakjuk a mandarin-cikkeket, és az egészet megszórjuk a maradék apróra vágott korianderzölddel.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice