Receptek / Judit receptjei / 2008. ősz  ::. 

«««
Tonhalas saláta mentás pestoval
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
25 dkg tészta
2 doboz tonhalkonzerv
3-4 csokor friss menta
3 dkg fenyőmag
Kb. 1 deci olívaolaj
Só, bors
Citrom
1 evőkanál kapribogyó


Kifőzzük a tésztát. A tonhaldarabokat lecsepegtetjük.

A nagy csokor mentát lobogva forró vízbe dobjuk és már le is szűrjük, és azonnal hideg vizet csorgatunk rá (vagy jeges vízbe dobjuk), hogy kihűljön. Ekkor konyhai törlőkendőre terítjük és leszárítjuk.

Egy turmixba tesszük a mentát, és a 3 dekányi fenyőmagot, aztán kb. fél deci olajjal elaprítjuk.

Ha már „szétcsapódott", vékony sugárban adhatunk hozzá még olajat, amíg joghurt-szerűen folyós nem lesz. Ekkor sózzuk, borsozzuk, kevés citromlét adunk hozzá.

A tésztát elkeverjük a zöldsaláta-keverékkel, a tonhallal, és végül a pestoval. Néhány kapribogyóval megszórva tálaljuk.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice