Hozzávaló:
25 dkg tészta
2 doboz tonhalkonzerv
3-4 csokor friss menta
3 dkg fenyőmag
Kb. 1 deci olívaolaj
Só, bors
Citrom
1 evőkanál kapribogyó
Kifőzzük a tésztát. A tonhaldarabokat lecsepegtetjük.
A nagy csokor mentát lobogva forró vízbe dobjuk és már le is szűrjük, és azonnal hideg vizet csorgatunk rá (vagy jeges vízbe dobjuk), hogy kihűljön. Ekkor konyhai törlőkendőre terítjük és leszárítjuk.
Egy turmixba tesszük a mentát, és a 3 dekányi fenyőmagot, aztán kb. fél deci olajjal elaprítjuk.
Ha már „szétcsapódott", vékony sugárban adhatunk hozzá még olajat, amíg joghurt-szerűen folyós nem lesz. Ekkor sózzuk, borsozzuk, kevés citromlét adunk hozzá.
A tésztát elkeverjük a zöldsaláta-keverékkel, a tonhallal, és végül a pestoval. Néhány kapribogyóval megszórva tálaljuk.
|