Hozzávaló az öntethez:
2 kávéskanál vörösborecet
3 evőkanál friss, átszűrt narancslé
3 evőkanál olívaolaj
1 dl natúr joghurt
½ dl tejszín
1 evőkanál dijoni mustár
1 kávéskanál őrölt római kömény
2 evőkanál apróra vágott, friss tárkony
Só és frissen őrölt bors
Hozzávaló a salátához:
1 csomag Eisberg zöldsaláta keverék
25 dkg mirelit, fagyos zöldbab
1 db kész grillcsirke
6 kis fej, vékonyan szelt retek
20 db csíkokra vágott, friss menta levél
Az öntethez kézi habverővel összekeverünk sorban a hozzávalókat, majd az egészet sózzuk-borsozzuk.
Aztán egy nagy fazékban 5 liter enyhén sós vizet forralunk, majd a még fagyos zöldbabot, vagy ugyanennyi frisset, megfőzünk benne. Ha kész, leszűrjük.
Közben, míg a zöldbab puhul, a készen vett, sült grillcsirkéről leszedjük a húsát, és falatnyi darabokra vágjuk.
A leszűrt zöldbabot, a zöldsaláta-keveréket, a vékonyra szelt retket, a falatokra vágott csirkehúst és a friss mentalevelet beletesszük egy nagy tálba. Hozzákeverjük az öntetet, valamint ha szükséges még annyi olívaolajat, amennyit kellemesnek ítélünk. Ennyi, tálalhatunk is.
|