Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Hideg zöldbabos csirkesaláta tárkonnyal és mentával
Salátavacsora
 
Hozzávaló az öntethez:
2 kávéskanál vörösborecet
3 evőkanál friss, átszűrt narancslé
3 evőkanál olívaolaj
1 dl natúr joghurt
½ dl tejszín
1 evőkanál dijoni mustár
1 kávéskanál őrölt római kömény
2 evőkanál apróra vágott, friss tárkony
Só és frissen őrölt bors

Hozzávaló a salátához:
1 csomag Eisberg zöldsaláta keverék
25 dkg mirelit, fagyos zöldbab
1 db kész grillcsirke
6 kis fej, vékonyan szelt retek
20 db csíkokra vágott, friss menta levél


Az öntethez kézi habverővel összekeverünk sorban a hozzávalókat, majd az egészet sózzuk-borsozzuk.


Aztán egy nagy fazékban 5 liter enyhén sós vizet forralunk, majd a még fagyos zöldbabot, vagy ugyanennyi frisset, megfőzünk benne. Ha kész, leszűrjük.


Közben, míg a zöldbab puhul, a készen vett, sült grillcsirkéről leszedjük a húsát, és falatnyi darabokra vágjuk.


A leszűrt zöldbabot, a zöldsaláta-keveréket, a vékonyra szelt retket, a falatokra vágott csirkehúst és a friss mentalevelet beletesszük egy nagy tálba. Hozzákeverjük az öntetet, valamint ha szükséges még annyi olívaolajat, amennyit kellemesnek ítélünk. Ennyi, tálalhatunk is.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice