Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Korianderes sárgarépaleves rákkal
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
25 dkg vöröshagyma
50 dkg vékonyra csíkozott sárgarépa (Eisberg)
5 dl bio sárgarépalé
10 centis fahéjrúd
1 szem csillagánizs
4 szem szegfűszeg
1 dl tejszín
40 dkg mélyhűtött, tisztított, még fagyos koktélrák
4 evőkanál pirított, durvára tört mogyoró
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
só és frissen őrölt bors
olívaolaj


Vékonyan felkarikázzuk a vöröshagymát és 2 evőkanál olajon lefedve üvegesre pároljuk egy vastag aljú fazékban. Hozzáadjuk a vékonyra csíkozott sárgarépát, lejjebb vesszük a tüzet, és pár percig együtt kevergetjük a répát meg a hagymát.


A hagymás répát sózzuk-borsozzuk, felöntjük a bio sárgarépalével és hozzádobjuk a fűszereket, azaz a fahéjrudat, a csillagánizst meg a szegfűszeget. Az egészet összekeverjük, és mérsékelt lángon addig főzzük, amíg a répa tökéletesen meg nem puhul.


A levesből kihalásszuk a fűszereket, tovább nincs rájuk szükség, és a levest összepürésítjük a tejszínnel. Felhígítjuk annyi vízzel, hogy közepesen híg (kb. összesen 1½ - 1¾ liter) levesünk legyen, majd a levest újra sózzuk-borsozzuk, és rövid időre félretesszük, amíg elkészülünk a rákkal.


Egy wokban felhevítünk 2 evőkanál olajat, és 3 egyenlő adagra osztva, keverve-rázogatva nagy lángon megsütjük benne a rákhúst. Sütés közben a rákhúst sózzuk-borsozzuk.


Tálaláskor a levest mérsékelt lángon kevergetve 1-2 perces finom forralással újra melegítjük, majd elosztjuk 4-6 tányérban a rákot, és rámerjük a levest. Mindegyik adagra szórunk a durvára tört mogyoróból és az apróra vágott korianderzöldből.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice