Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Amerikai csokoládés sütemény
Süssünk valamit!
 
Hozzávaló:
12 dkg vaj
20 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
35 dkg cukor
3 tojás
10 dkg finomliszt
1½ evőkanál kakaópor
30 dkg natúr tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
1 dl tejföl
2 tojássárgája
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja



Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Egy 20x30 cm tepsit kivajazunk, és egymáson keresztbe téve 2 sütőpapírt terítünk bele. Lényeges, a sütőpapírok minden irányból túllógjanak pár centiméterrel a tepsi peremén, mert így majd egyszerű lesz kiemelni a kész süteményt.

A csokoládékat apróra vágjuk, majd 10 dkg tejcsokit félreteszünk. A többit az étcsokoládéval és a vajjal enyhe gőz fölött kevergetve megolvasztjuk.

Megvárjuk, amíg az olvadt csokis-vajas keverék langyosra hűl, aztán robotgéppel beledolgozunk 20 dkg cukrot, majd sorra egymás után az egész tojásokat is. A liszthez teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport, és belekeverjük a félretett, apróra vágott tejcsokit.

A lisztes keveréket fakanállal belevegyítjük a csokis-vajas-cukros-tojásos masszába. Ez lesz a sütemény csokis tésztája, amelyet egyenletes rétegben átkanalazunk a tepsibe, és a tetejét elsimítjuk.

A natúr tejszínes krémsajtot, a tejfölt, a tojássárgájákat, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a maradék cukrot és a reszelt citromhéjat robotgéppel alaposan összekeverjük. Ez lesz a sütemény krémsajtos része.

A krémsajtos részt evőkanállal elpötyögtetjük a csokis tésztán, majd egy fakanál végével a krémsajtos részeket és a csokis tésztát finoman összekeverjük, hogy márványos legyen a hatás.

A süteményt 35 perc alatt megsütjük. Vigyázat, nem szabad tovább, mert akkor kiszáradhat. Ha teljesen kihűlt, kiemeljük a tepsiből, és kockákra vágva tálaljuk.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice