Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Kecskesajtos-diós keksz
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
*10 dkg natúr, érlelt, félkemény kecskesajt
*10 dkg füstölt, érlelt, félkemény kecskesajt
12 dkg puha vaj
1 tojássárgája
1 kávéskanál só
ízlés szerint frissen őrölt bors
10 dkg finomliszt
10 dkg durvára őrölt dió


A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és 2 nagy tepsibe sütőpapírt terítünk. A kétféle kecskesajtot megreszeljük.

A puha vajat és a kétféle reszelt kecskesajtot kézi habverővel összedolgozzuk, majd belevegyítjük a többi hozzávalót.

A masszából diónyi adagokat golyókká formálunk, aztán a golyókat egymástól 8 cm-re letesszük a tepsire, és ellapítjuk őket 4 cm átmérőjű korongokká.

A kekszeket kb. 25 perc alatt megsütjük, egyik tepsi adagot a másik után.

* Magyar kecskesajtok közül a Garabonciás termékei nagyon jók: CBA, Coop, Spar üzletekben kaphatóak.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice