Hozzávaló:
*10 dkg natúr, érlelt, félkemény kecskesajt
*10 dkg füstölt, érlelt, félkemény kecskesajt
12 dkg puha vaj
1 tojássárgája
1 kávéskanál só
ízlés szerint frissen őrölt bors
10 dkg finomliszt
10 dkg durvára őrölt dió
A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és 2 nagy tepsibe sütőpapírt terítünk. A kétféle kecskesajtot megreszeljük.
A puha vajat és a kétféle reszelt kecskesajtot kézi habverővel összedolgozzuk, majd belevegyítjük a többi hozzávalót.
A masszából diónyi adagokat golyókká formálunk, aztán a golyókat egymástól 8 cm-re letesszük a tepsire, és ellapítjuk őket 4 cm átmérőjű korongokká.
A kekszeket kb. 25 perc alatt megsütjük, egyik tepsi adagot a másik után.
* Magyar kecskesajtok közül a Garabonciás termékei nagyon jók: CBA, Coop, Spar üzletekben kaphatóak.
|