Hozzávaló:
3 dkg mandula
12 dkg frissen reszelt parmezán
3 dkg finomliszt
¼ kávéskanál őrölt pirospaprika
6 dkg natúr tejszínes sajtkrém (pl. Philadelphia)
20 szem mandulával töltött olajbogyó (pl. Figaro)
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és sütőpapírt terítünk egy 20x30 cm-es tepsibe.
A mandulát egy száraz, kicsi serpenyőben mérsékelt tűzön kevergetve illatosra pirítjuk, majd ha kihűlt, megőröljük.
Összekeverjük az őrölt mandulát, a reszelt sajtot, a lisztet, a pirospaprikát és a natúr sajtkrémet. Az olajbogyót lecsepegtetjük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a maradék nedvességet, hogy minél szárazabb legyen.
A tésztából a tenyerünkbe veszünk 1-1 diónyi adagot, majd miután gombócot formáltunk belőle, a két tenyerünk között szétlapítjuk, úgy 1 centi vastagságúra. Ekkor mindegyik korong közepébe teszünk 1-1 olajbogyót, majd a tésztakorong szélit ügyeskedve vissza hajtogatjuk az olajbogyóra úgy, hogy az a végén minden oldalról egyenletesen befedje.
Az így beburkolt olajbogyókat egymás mellé tesszük a tepsikre, és 15 perc alatt megsütjük őket.
|