Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Hideg epres tea
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
2 filter rooibos tea
30 dkg friss vagy mélyhűtött, felengedett eper
1 citrom
1 vaníliarúd
10 dkg méz

A tálaláshoz:
minél hosszabb fahéjrudak és esetleg jégkocka


¾ liter vizet forralunk, majd ráöntjük a filteres teára, és a filtereket 3 percig áztatjuk. Az epret összeturmixoljuk, aztán szűrőn átszűrjük.

A friss eperlevet összekeverjük a citrom reszelt héjával, a vaníliarúd kikapargatott belsejével, valamint ízlés szerinti mennyiségű friss citromlével és mézzel. Ezután hozzáadjuk a teát, amelyből kivesszük előtte a filtereket.

Az epres teát fogyasztásig hűtőben tartjuk. Mielőtt poharakba töltjük, újra felkeverjük. A poharakba „keverőpálcaként" hosszú fahéjrudakat teszünk, valamint dobhatunk bele jégkockákat is.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice