Hozzávaló:
2 filter rooibos tea
30 dkg friss vagy mélyhűtött, felengedett eper
1 citrom
1 vaníliarúd
10 dkg méz
A tálaláshoz:
minél hosszabb fahéjrudak és esetleg jégkocka
¾ liter vizet forralunk, majd ráöntjük a filteres teára, és a filtereket 3 percig áztatjuk. Az epret összeturmixoljuk, aztán szűrőn átszűrjük.
A friss eperlevet összekeverjük a citrom reszelt héjával, a vaníliarúd kikapargatott belsejével, valamint ízlés szerinti mennyiségű friss citromlével és mézzel. Ezután hozzáadjuk a teát, amelyből kivesszük előtte a filtereket.
Az epres teát fogyasztásig hűtőben tartjuk. Mielőtt poharakba töltjük, újra felkeverjük. A poharakba „keverőpálcaként" hosszú fahéjrudakat teszünk, valamint dobhatunk bele jégkockákat is.
|