Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Pavlova eperrel
Együtt a konyhában
 
A habcsókokhoz:
4 szobahőmérsékletű tojásfehérje (szalmonella ellen kezelt tojásból!)
¼ kávéskanál só
10 dkg cukor
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál étkezési keményítő

A tálaláshoz:
3 dl hideg tejszín
10 dkg porcukor
1 vaníliarúd
50 dkg friss eper


A sütőt előmelegítjük 120 fokra. Egy 30x40 cm-es sütőpapírra összesen 6 db 9 cm átmérőjű kört rajzolunk, majd a papírt megfordítjuk, és ráhelyezzük egy 30x40 cm-es sütőlemezre.

A tojásfehérjékhez szórjuk a sót, és robotgéppel lágy habot verünk belőle. Ezután apránként hozzászórjuk a habhoz a cukrot, és tovább verjük, amíg kemény és fényes nem lesz. Ezután hozzáadjuk az ecetet és a keményítőt, és még egy picit járatjuk a gépet, hogy ezek elkeveredjenek a habban.

Sablonnak tekintve a megrajzolt köröket, arányosan elosztjuk a tojáshabot a sütőpapíron. Most fogunk egy kanalat, és a hátával úgy simogatjuk-alakítjuk sorra mind a 6 habkupacot, hogy 9 cm átmérőjű, egyenletes vastagságú korongok legyenek belőlük. Ha a korongok elkészültek, kicsit még tovább dizájnoljuk őket: a kanál oldalával-hátával mindegyiknek a közepébe enyhe mélyedéseket készítünk. Ide púpozzuk majd tálaláskor a tejszínhabot és az epret.

A habcsókokat 1 óra alatt megsütjük. Leszedjük őket a sütőpapírról, és rácsra téve kihűtjük.

Tálalás előtt a tejszínhabhoz hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliarúd kikapargatott belsejét, majd robotgéppel kemény habot verünk belőle. A vaníliás tejszínhabot szétosztjuk a kihűlt habcsókokon, és mindegyiket megpakoljuk vékonyan szeletelt eperrel.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice