Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Mogyorós keksz ribizlilekvárral
Süssünk valamit!
 
Hozzávaló a tésztához:
7 dkg mogyoró
12 dkg puha vaj
8 dkg cukor
1 tojássárgája
1 vaníliarúd
1 csipet só
15 dkg finomliszt
½ kávéskanál őrölt fahéj

A töltéshez:
8 dkg sűrű ribizlilekvár


A tésztához a mogyorót egy száraz, közepes méretű serpenyőben kevergetve illatosra pirítjuk, majd ha kihűlt, 1 evőkanál cukorral nem túl finomra megőröljük. A többi cukrot, a vajat és a vaníliarúd kikapargatott belsejét robotgéppel 2 perc alatt összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A lisztet elkeverjük az őrölt mogyoróval, a sóval és a fahéjjal, aztán hozzáadjuk a vajas-cukros alaphoz. Az egészet jól kikeverjük, majd 45 percre hűtőbe tesszük.

A sütés előtt a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegítjük, és 2 nagy tepsibe sütőpapírt terítünk. A tésztából 2½ cm átmérőjű golyókat formázunk, letesszük őket egymástól 5 cm-re a tepsikre, majd kicsit ellapítjuk őket, és egy fakanál végével mélyedéseket nyomunk beléjük.

Az első tepsi süteményt 10 percig sütjük, majd kikapjuk a sütőből, gyorsan megtöltjük mindegyiket ½-½ kávéskanál lekvárral, majd további 5-6 percig sütjük őket. Ugyanezzel a módszerrel elkészítjük a második tepsi adagot.

A megsült süteményeket néhány percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra téve kihűtjük.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice