Hozzávalók:
3 dkg füstölt szalonna, apróra kockázva
1 csapott evőkanál kömény
1 kávéskanál római kömény
1 késhegynyi ánizs
1 teáskanál kurkuma
0,3 cl ánizslikőr ( Pl. Pernod vagy Ouzo)
egy pár virsli, felkarikázva
1 nagyobb fej kelkáposzta, a külső, zöld levelei főleg, vékonyra csíkozva
1 nagyobb répa, felkarikázva
1 kisebb zeller, apróra vágva
10 dkg valamilyen Soós levesbe való aprótészta
Egy lábosban kiolvasztjuk a szalonnát. Ha már jó pörcös, hozzáadjuk a fűszereket, majd illatosodásig melegítjük. A tűzről levesszük a lábost és egy kicsit hűlni hagyjuk a fűszeres keveréket. Aztán óvatosan hozzáöntjük az ánizslikőrt, majd a tűzre visszatéve gyorsan elforraljuk.
Ekkor a lábosba szórjuk a virslit és pár perc alatt lepirítjuk a karikákat. Aztán az egészet felöntjük vízzel, hozzáadjuk a répát és a zellert. Ha már forr a víz, jöhet bele a káposzta is.
Lefedve készre főzzük a levest, végül belefőzzük a levestésztát is. Ha a tészta is megfőtt, tálalhatunk.
|