Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
2-3 szálzeller, apróra vágva
1 kisebb répa, lereszelve
1 csapott evőkanál curry-por
1 kisebb fej karfiol, apró rózsákra szedve
10 dkg mirelit zöldborsó
kis csokor koriander
Soós kagyló tészta
A tésztát megfőzzük.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és megfonnyasztjuk-lepirítjuk rajta a zöldségeket, azaz a vöröshagymát, a fokhagymát, a szálzellert és a répát. Ha már barnulni kezdenek, hozzáadjuk a curry-port, és ha kell, még egy kis olívaolajat. Hozzáadjuk a karfiolt, felöntjük vízzel, felforraljuk, majd kis tűzön, lefedve puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a borsót is, végül az egészet 1-2 percig forraljuk. A mártást sózzuk-borsozzuk.
A kifőtt tésztát összekeverjük a mártással, és megszórjuk az apróra vágott korianderrel.
|