Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Csípős-hawaii tésztasaláta
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
1 csirkemell filé
½ dl napraforgó-olaj
1 kávéskanál csili-por
1 kis doboznyi darabolt, konzerv ananász
½ csípős zöldpaprika, egész apróra kockázva
1 kisebb fej vöröshagyma, apróra kockázva
1 evőkanál lime lé
1 kisebb csokor petrezselyem, felaprítva
só, bors
15 dkg Soós szélesmetélt



Egy kisebb tálban egy evőkanál olajat elkeverünk a csili-porral, sózzuk, és bedörgöljük vele a félbe vágott csirkemellet. Az így fűszerezett hús szeleteket serpenyőben megsütjük, megpirítjuk, majd a serpenyőből kivéve, deszkára téve, alufóliával lefedve 5 percig pihentetjük.

Amíg a hús lassan kihűl, egy keverőtálban összekeverjük a tészta maradék hozzávalóit, azaz az ananászt, a zöldpaprikát, a hagymát, a lime levét és az apróra vágott petrezselymet.

Miután a saláta minden hozzávalóját előkészítettük, levesszük a csirke szeletekről az alufóliát, majd haránt irányban vékonyan felszeleteljük, és a csirke-csíkokat elkeverjük a gyümölcsös zöldségkeverékkel.

Az időközben megfőtt tésztát alaposan lecsepegtetjük, majd utolsó mozzanatként ezt is a tálba szórjuk, majd egy alapos keverés után tálalhatjuk is a pikáns hawaii tésztasalátát.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice