Hozzávalók:
10 kanál olívaolaj
40 dkg rukkola saláta
5 dkg pörkölt, nem sózott, héjazott mandula
4 dkg reszelt parmezán
20 dkg Soós, paprikás csavart száraztészta
egy zacskó elősütött, kész falafel-golyó
A tésztát lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd kisütjük a falafel-golyókat.
Amíg a tészta fő és a falfel sül, egy késes betétű robotgépben szétturmixoljuk a rukkolát, a héjazott mandulát és a reszelt parmezánt az olívaolajjal, majd a mártást sózzuk és borsozzuk.
Ha a tészta kész, leszűrjük, azonnal egy nagy tálba öntjük és még melegen elkeverjük a az aragula-pesztóval. A pesztós tésztát tányérokra szedjük, és megpakoljuk a falafel-gombócokkal.
|