Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Velencei szardíniás spagetti
Salátavacsora
 
Hozzávalók:
3 evőkanálk extra szűz olívaolaj
1 kis csomag újhagyma, fehér része egész vékonyra felkarikázva
1 doboz olivaolajban eltett szardínia, lecsepegtetve, apróra vágva
2 dl tej
1 citrom
20 dkg Soós spagetti száraztészta



ÍElső lépésként kifőzzük a tésztát.

Amíg a tészta fő, egy serpenyőben megmeIegítjük az olajat, és kis tűzön megfonnyasztjuk, kicsit megkaramellizáljuk az olajon a hagymát. Ezután hozzáadjuk a szardíniát, egy-két kanál tejjel egyetemben, majd az egészet felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a maradék tejet, és kb. 5-8 perc alatt sűrű szószt főzünk belőle. (A haldarabkáknak szinte bele kell olvadniuk a szószba.)

A mártást megborsozzuk, és hozzáadjuk a citrom lereszelt héját. Miután a citromot is elkevertük a mártásban, még azon melegében elkeverjük a kifőtt tésztával, és tálalunk.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice