Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Vajas keksz - Poharas krémdesszert
Bio percek
 
Azt nem ajánlgatom, hogy mindenkinél mindig legyen otthon egy csomag keksz. Inkább ne, nehogy elfogyjon felesleges nassolnivalóként. Ugyanakkor kisgyerekes szülőként tudom, olykor nem árt, mert vésztartalékként kiválóan tud működni. Viszont fontosnak tartom, hogy a keksz ne legyen tele cukorral, se sóval, valamint azt is, hogy ne hidrogénezett növényi olajjal készüljön, mert az árthat az ereknek. Sőt, a legjobb, ha teljes kiőrlésű kekszet tartunk, abból lassabban szívódik fel a cukor, vagyis a gyerek nem pörög búgócsigaként még órákon át. Különben a teljes kiőrlésű kekszek gyors desszertek készítésében is kisegíthetnek. Például az amerikai sajttorta egyik legfontosabb eleme, hiszen ez vékony kekszkéregből és lágy, üdén édes sajtkrémből áll.

Nem nehéz összedobni, de még gyorsabb, ha ugyanezekből a hozzávalókból POHARAS KRÉMDESSZERTet csinálok, mert azt sütni sem kell.


Ehhez aprítógépben finom morzsává darálok 12,5dkg vajas korpás kekszet, majd összekeverem fele ennyi (6,25 dkg) felolvasztott, langyos vajjal. A krémhez kézi habverővel csomómentesre keverek 25dkg natúr krémsajtot, hozzáadok 6dkg porcukrot, 1 ek mézet, és fél citrom kifacsart levét meg a lereszelt héját. Ha kész, kemény habbá verek 1,5 dl tejszínt, és összeforgatjuk a krémsajtos masszával. Nagyjából készen is vagyok: 4 mély pohár aljára vékony réteg kekszmorzsát szórok, majd erre egy réteg krémsajthabot, aztán újra kekszmorzsa jön, majd krémsajt hab, és így tovább, amíg tartanak a hozzávalók. A tetejét megpakolom valamilyen friss gyümölccsel, és ehetünk is.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice