Hozzávaló a szendvicshez:
8 szelet fehér kenyér
8 szelet pármai vagy pármai jellegű sonka
5 dkg puha vaj
3 evőkanál pizzakrém
16 szelet pizza mozzarella
A szendvicskrémhez:
20 dkg mascarpone
3 evőkanál főzőtejszín
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott, friss rozmaring
5 dkg lecsöpögtetett, apróra vágott aszalt paradicsom (pl. D'Amico)
10 lecsöpögtetett, apróra vágott magozott, fekete olajbogyó
4 dkg frissen reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt (pl. Grana Padano)
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
só és frissen őrölt bors
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). A sonkaszeletek felét egymás mellé tesszük egy 30x40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsin, 6 perc alatt ropogósra sütjük őket a sütőben, majd ugyanígy elkészítjük a maradék sonkát.
A szendvicskrémhez robotgéppel alaposan összekeverjük a hozzávalókat, és sózzuk-borsozzuk.
Összeállítjuk a szendvicseket. Mindegyik kenyérszeletet alaposan megvajazzuk, majd 4 szeletet, a vajas oldalukkal lefelé beletesszük az eddig használt, sütőpapíros tepsibe. Megkenjük őket kevés pizzakrémmel, aztán rájuk fektetünk két-két szelet sajtot. Most következik a szendvicskrém, amelyet arányosan elosztunk a sajttal-sonkával megpakolt 4 kenyérszeleten, aztán jöhet mindegyikre egy-egy félbetépett, sült sonkaszelet.
.
Végül rájuk került két-két újabb szelet sajt és egy-egy félbetépett, sült sonkaszelet a 4 kenyérszeletre, és a szendvicseket befedjük egy-egy megvajazott kenyérrel úgy, hogy azoknak a vajas oldala nézzen felfelé.
Az összeállított szendvicseket finoman összenyomjuk a kezünkkel -vigyázzunk, nehogy kifolyjon belőlük a krém-, és 10 perc alatt megsütjük őket a sütőben. A sütési idő felénél érdemes megfordítani a szendvicseket, hogy felül-alul egyformán megpiruljanak.
|