Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Gránátalmás csirkecombok
Főzzünk valami finomat!
 
Hozzávaló:
4 db csirkecomb
só és frissen őrölt bors
2 fej vöröshagyma
2 gránátalma
2 evőkanál narancslekvár
1 evőkanál mustár
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj

A tálaláshoz:
10 dkg dió
1 csupor friss korianderzöld
1 gránátalma



Előmelegítjük a sütőt 220ºC-ra (gázsütőn 7-es fokozat). A csirkecombokat sózzuk-borsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk.

A gránátalmákat félbevágjuk, narancsfacsaróval kifacsarjuk a levüket, majd átszűrjük. A gránátalmalevet, a narancslekvárt, a mustárt és a balzsamecetet kézi habverővel összekeverjük.

Kiválasztunk egy olyan serpenyőt, amelyben elférnek majd egymás mellett a combok, és amely sütőben is használható, azaz a nyele nincs műanyagból. Ha mégis abból lenne, akkor a nyelet több rétegnyi alufóliába tekerjük.

A kiválasztott serpenyőbe erős lángon felforrósítjuk az olajat, és ha már szinte füstöl, először bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a csirkecombokat, majd néhány perc alatt alaposan megpirítjuk őket mindkét oldalukon.

A megpirított csirkecombokat kiszedjük, félretesszük, és a serpenyő alatt takarék és mérsékelt fokozat közé állítjuk a lángot. Kevergetve alaposan megpuhítjuk a hagymát, hogy a színe aranybarna legyen.

A hagymát levesszük a tűzről, és visszatesszük bele az előpirított combokat, majd rájuk öntjük a gránátalmás keveréket. Ezután az ételt még a tűzhelyen erős lángon felforraljuk, aztán azonnal betesszük a sütőbe, és alufóliával letakarva 45-50 perc alatt megsütjük.

Félidőben a combokat megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk szép színt kapjon. (Ha a „szín" túlságosan mélyre sikerülne, lazán alufóliát borítunk a serpenyőre, és így sütjük tovább a combokat.)

Ezalatt haladunk tovább. A diót egy száraz, nagy teflonserpenyőben mérsékelt lángon kevergetve illatosra pirítjuk, majd ha kihűlt, durvára őröljük. A tálaláshoz szükséges korianderzöldet apróra vágjuk. A tálaláshoz szükséges gránátalmából gumikesztyűs kézzel kibontjuk a magokat.

Tálaláskor a megsült csirkét meghintjük a dióval, a gránátalmamagokkal és a friss korianderzölddel. Sáfrányos rizs illik hozzá.

4 adag lesz belőle.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice