Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Arab padlizsánsaláta pitával
Főzzünk valami finomat!
 
Hozzávaló:
1 kg padlizsán, 1 cm vékony szeletekre karikázva
5 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
30 dkg koktélparadicsom, félbevágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva

A mártáshoz:
2½ dl tejszín
2 dl natúr joghurt
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt gyömbér
½ kávéskanál őrölt fahéj
3 evőkanál apróra vágott, friss menta
3 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
1 zöldcitrom reszelt héja és 1 evőkanálnyi leve

A tálaláshoz:
4 pita


Előkapunk 2 db 28 cm átmérőjű teflonserpenyőt, 4 egyenlő adagra osztjuk a padlizsán-szeleteket, és nagy lángon, adagonként 1-1 evőkanál felforrósított olívaolajon, oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük őket. Mindegyik megsült adagot sózzuk-borsozzuk, és félrerakjuk.

Közben összeállítjuk a mártást: a hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban.

Az eddig használt serpenyők közül az egyikben a maradék 1 evőkanál olajon, mérsékelt tűzön, 5 perc alatt keveregetve megsütjük a paradicsomot. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és elvegyítjük benne a zúzott fokhagymát.

A megsült padlizsánszeleteket elnegyedeljük, és a fokhagymás paradicsommal együtt beleforgatjuk a mártásba. A pitákat (lefedve!) átmelegítjük a mikróban, és a padlizsánsaláta mellé kínáljuk.

Az arab padlizsánsaláta akkor a legfinomabb, ha elkészülte után áll a hűtőben 1-2 órát. Ezalatt az ízek jól összeérnek, és evésekor az élmény még fenségesebb lesz.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice