Receptek / Judit receptjei / 2009. tavasz  ::. 

«««
Spenótos lazacsaláta
Főzzünk valami finomat!
 
Hozzávaló:
6 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál juharszirup
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
20 dkg vékonyra szeletelt füstölt lazac
5 dkg fenyőmag
20 dkg kifejezetten zsenge, apró levelű, friss spenót
Frissen őrölt bors



A balzsamecetet, az olívaolajat, a juharszirupot és a zúzott fokhagymát összekeverjük. Ezzel a páccal meglocsoljuk a vékonyra szelt füstölt lazacot, és 30 percre magára hagyjuk.

Amíg a lazac pácolódik, egy száraz serpenyőben mérsékelt lángon kevergetve aranybarnára pirítjuk a fenyőmagot.

Tálalás előtt a spenótot megmossuk, salátacentrifugában megszárítjuk, és gusztán kipakoljuk egy nagy, lapos tálra. A lazacot kiemeljük a pácból, ujjnyi csíkokra vágjuk.

A spenótot megöntözzük a páclével, rászórjuk a lazacot, az egészet meghintjük a pirított fenyőmaggal, végül alaposan megborsozzuk.

Friss kenyér vagy vajas pirítós, valamint jégbehűtött pezsgő jár mellé.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice