Hozzávaló:
6 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál juharszirup
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
20 dkg vékonyra szeletelt füstölt lazac
5 dkg fenyőmag
20 dkg kifejezetten zsenge, apró levelű, friss spenót
Frissen őrölt bors
A balzsamecetet, az olívaolajat, a juharszirupot és a zúzott fokhagymát összekeverjük. Ezzel a páccal meglocsoljuk a vékonyra szelt füstölt lazacot, és 30 percre magára hagyjuk.
Amíg a lazac pácolódik, egy száraz serpenyőben mérsékelt lángon kevergetve aranybarnára pirítjuk a fenyőmagot.
Tálalás előtt a spenótot megmossuk, salátacentrifugában megszárítjuk, és gusztán kipakoljuk egy nagy, lapos tálra. A lazacot kiemeljük a pácból, ujjnyi csíkokra vágjuk.
A spenótot megöntözzük a páclével, rászórjuk a lazacot, az egészet meghintjük a pirított fenyőmaggal, végül alaposan megborsozzuk.
Friss kenyér vagy vajas pirítós, valamint jégbehűtött pezsgő jár mellé.
|