Receptek / Judit receptjei / 2009. ősz  ::. 

«««
Citromlé - Citromos desszert
Bio percek
 
Köztudott, hogy a citrom az egyik C-vitaminban leggazdagabb gyümölcs.
Eredetileg Indiából származik, Európába az arabok hozták be a 11. században, mint annyi minden mást is. Mivel az emberi szervezet nem képes előállítani a C-vitamint, nagyon fontos, hogy azt a táplálékkal vigyük be. Hogy mennyi kell belőle naponta? Extrém mód megoszlanak a vélemények. Napi 200 mg-tól a többezerig, minden félét hallani. Józan középutasként én igyekszem elérni az 1000-2000 mg-ot. És persze sokkal jobb természetes formában a szervezetünkbe juttatni, mint akár a legjobb vitamintablettáéban.
A C-vitaminnak kulcsfontosságú szerepe van a szervezetre oly káros oxidációs folyamat megelőzésében, ugyanis semlegesíti a sejteket megtámadó és károsító szabad gyököket.
Bánjunk vele óvatosan, hiszen hő hatására lebomlik. Ha főtt ételt ízesítünk vele, a citromlevet már csak akkor adjuk az ételhez, amikor az nem forró.

Ehhez a DESSZERTHEZ a citromnak csak a levét használjuk fel, és bár furán hangozhat a citromlé, a tejföl és a tejszínhab összeházasítása, higgyék el, isteni, könnyű, frissítő finomság lesz a végeredmény.

Fél liter tejfölbe keverjünk bele 4 evőkanálnyi citromlevet, édesítsük annyi porcukorral, hogy kellemesnek érezzük az összhatást. Aztán és 3 deci tejszínt verjünk kemény habbá, alaposan forgassuk össze a citromos-cukros tejföllel. Ha szükségesnek tartjuk, ekkor még édesíthetünk rajta.
Így önmagában is isteni, de babapiskótával, konzerv- vagy friss gyümölcsökkel is tálalhatjuk.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice