Hozzávaló:
1 kg sertésoldalas
só, bors
5 dkg kolozsvári szalonna, felkockázva
1 csapott evőkanál köménymag
2-3 szem borókabogyó, porrá törve
1 csapott evőkanál cukor
1 kg savanyúkáposzta
1 zöldalma, cikkekre vágva
1 fej vöröshagyma, felkarikázva
A tálaláshoz tejföl
A kuktában kiolvasztjuk a szalonnát, majd szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük. Az adagokra vágott, sózott-borsozott oldalas-szeleteket lepirítjuk a kuktában maradt zsiradékon, ha kell, két részletben. Miután mindegyik oldalas szelet megpirult, kiszedjük a kuktából, és félre tesszük.
A kuktában maradt ízes zsiradékon röviden megfuttatjuk a fűszereket és a cukrot.
A húsokat visszahelyezzük az edény aljába, rátesszük a hagymát, az almacikkeket, és a jó alaposan kimosott-leöblített káposztát. Lezárjuk a kuktát, forrástól számított 15 percig főzzük.
Tejföllel tálaljuk.
|