Receptek / Judit receptjei / 2009. ősz  ::. 

«««
Káposztás oldalas
Főzzünk kuktával!
 
Hozzávaló:
1 kg sertésoldalas
só, bors
5 dkg kolozsvári szalonna, felkockázva
1 csapott evőkanál köménymag
2-3 szem borókabogyó, porrá törve
1 csapott evőkanál cukor
1 kg savanyúkáposzta
1 zöldalma, cikkekre vágva
1 fej vöröshagyma, felkarikázva

A tálaláshoz tejföl


A kuktában kiolvasztjuk a szalonnát, majd szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük. Az adagokra vágott, sózott-borsozott oldalas-szeleteket lepirítjuk a kuktában maradt zsiradékon, ha kell, két részletben. Miután mindegyik oldalas szelet megpirult, kiszedjük a kuktából, és félre tesszük.

A kuktában maradt ízes zsiradékon röviden megfuttatjuk a fűszereket és a cukrot.

A húsokat visszahelyezzük az edény aljába, rátesszük a hagymát, az almacikkeket, és a jó alaposan kimosott-leöblített káposztát. Lezárjuk a kuktát, forrástól számított 15 percig főzzük.

Tejföllel tálaljuk.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice