Receptek / Judit receptjei / 2009. ősz  ::. 

«««
Ági húslevese
Főzzünk kuktával
 
Hozzávaló:
1,2 kg marha rostélyos, néhány darabra vágva
3-4 közepes sárgarépa
2-3 fehérrépa
1 zellergumó, zöldjével
1 nagy vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
a zeller zöldje
1 kávéskanál kurkuma

1 csomag cérnametélt

Teatojásba:
15-20 szem fekete bors
2-3 gerezd fokhagyma
1 szegfűszeg

 


A húst hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszűrjük róla a habot.

Ezután a húshoz tesszük a megpucolt zöldségeket, a teatojást és a csomóba kötött zöldeket. Sózzuk, és
lezárjuk a kuktát, majd az egészet 40-50 percig főzzük.

Míg a leves fő, egy külön edényben kifőzzük a tésztát.

Ha a leves elkészült, kieresztjük a gőzt. A kuktából kivesszük a teatojást és tálaláskor a tányérokban várakozó tésztához teszünk a húsból és a zöldségekből, ízlés szerint.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice