10 db csirkecombot a forgóiknál kettévágunk, egy megfelelő méretű lábasba fektetjük a darabokat, rádobunk két babérlevelet, megsózzuk, néhány szem egész borsot teszünk hozzá, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Kis lángon 20 perc alatt félpuhára főzzük. A leszűrt levet tegyük el alaplének, remekül felhasználhatjuk más ételekhez. Amíg a hús fő, elkészítjük a szószt. Ehhez összekeverünk 3 deci ketchupot, 4 evőkanál mézet, 4 evőkanál szójaszószt, ha szeretjük a csípős ízeket, tegyünk a keverékbe őrölt chilit is, fűszerezzük szárított oreganoval, bazsalikommal, sóval, borssal. A húsdarabokat tepsibe fektetjük (ha akarjuk, ekkor lebőrözhetjük), bőven megkenjük a szósszal, és grill fokozaton pirosra sütjük.
A recept alkalmas kerti grillezéshez is.
|