Receptek / Judit receptjei / 2009. ősz  ::. 

«««
Csirke Cacciatore
Főzzünk kuktával!
 
Hozzávaló:
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 nagy hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, szétnyomva
1 kg csirke felsőcomb
1 kis konzerv sűrített paradicsom
3 dl száraz fehérbor
35 dkg gomba, vékonyra szelve
1 kávéskanál szárított kakukkfű
néhány nagyobb levél bazsalikom


A kuktában felhevítjük az olajat és a vajat, majd két részletben körbepirítjuk benne a combokat. Félretesszük őket, és a zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Ekkor jöhet a paradicsomsűrítmény is, közepes tűzön 1-2 percig, kavargatva kicsit lepirítjuk.

Visszatesszük a csirkét a kuktába, és hozzáadunk minden további hozzávalót is a bazsalikom kivételével. A kuktát lezárjuk, és a forrástól számított 20 percig főzzük.

A fedél eltávolítása után apróra vágjuk a bazsalikomot, és elkeverjük az ételben.

Főtt tésztával, mondjuk spagettivel tálaljuk.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice