Receptek / Judit receptjei / 2009. ősz  ::. 

«««
Lencseleves
Főzzünk kuktával!
 
Hozzávaló:
300 ml lencse, megmosva
2 teáskanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
3 g fokhagyma, szétnyomva
1 piros kaliforniai paprika, felaprítva
1 paradicsom, felaprítva (magok nélkül)
2 közepes répa, felaprítva
1 csapott evőkanál reszelt gyömbér
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál kurkuma
½ kávéskanál chili
só, bors



A kuktában megforrósítjuk az olajat, és megpároljuk rajta a vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, átforgatjuk röviden, amíg illatozni nem kezd. Jöhetnek bele a zöldségek és a lencse. Felöntjük annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi.

Forrástól számított mondjuk 10-12 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice