Receptek / Judit receptjei / 2009. ősz  ::. 

«««
Agavé szirup - Tepsis zabpelyhes sütemény
Bio percek
 
10 dkg zabpelyhet, 5 dkg teljes kiőrlésű lisztet, 10 dkg finomlisztet, 10 dkg búzadarát jól összekeverünk egy tálban. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy nagyjából nokedlitészta keménységű anyagot kapjunk. Tegyük félre 20-30 percre, ennyi idő alatt a zabpehely és a dara megszívja magát. Ekkor keverjünk el benne egy csomag sütőport. Édesítsük a tésztát 5 evőkanál agavé sziruppal, adjunk hozzá 5 dkg kókuszreszeléket (vagy többet, ha intenzív ízt akarunk elérni), 10 dkg durvára darabolt diót vagy mandulát és 5 deka rumba áztatott mazsolát, valamint 2 kávéskanál őrölt fahéjat, és egy citrom reszelt héját. Alaposan keverjük el a hozzávalókat, ha túl keménynek találjuk a tésztát, lazíthatunk rajta néhány evőkanál tejjel.

Öntsük vajjal kikent tepsibe, akkorába, hogy ne legyen túl vastag a tészta benne. Bármilyen kemény gyümölccsel kirakhatjuk a tetejét, alkalmas rá a szilva, a körte, az alma, de illik hozzá a meggy és a sárgabarack is, attól függően, milyen gyümölcsnek van éppen szezonja. 180 fokos sütőben süssük 45 percig, végezzünk tűpróbát, nehogy nyers maradjon a sütemény közepe.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice