50 dkg lisztet, 25 dkg vajat, 1 tojást, 2 evőkanál cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, egy csomag sütőport, 2 evőkanál joghurtot, 2 evőkanál olajat dolgozzunk össze egy nagy tálban, majd körülbelül fél órára tegyük hűtőszekrénybe.
Keverjünk 70 dkg almavelőbe ízlés szerint őrölt fahéjat, adjunk hozzá 5 dkg vagdalt diót vagy mogyorót, majd ezt is tegyük a hűtőbe.
A hűtőből kivett tésztát vágjuk négy darabba, minden darabot nyújtsunk ki, kb. 2-3 mm vékony, kerek lappá. A darabokat derelyevágóval szabjuk körcikkekre. Ha nagyobb kifliket szeretnénk, kevesebb cikket, ha kisebbeket, több cikket vágjunk.
Minden háromszöget kenjünk meg egy teáskanál hideg fahéjas almavelővel, tekerjük fel a kifliket a háromszög talpától kezdve, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített 200 fokos sütőben 15-17 perc alatt süssük pirosra a kifliket, majd még langyosan szórjuk meg fahéjas porcukorral.
|