Receptek / Judit receptjei / 2009. ősz  ::. 

«««
Passata - Penne all'amatriciana
Bio percek
 
Egy nagy fej vöröshagymát és 20 dkg húsos füstölt szalonnát (kolozsvári) felkockázunk, majd olívaolajon megpirítjuk. Adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű peperoncinot, ennek hiányában magyar csípős paprikát, esetleg szárított chilipelyhet. Amikor azzal is átpirítottuk a keveréket, öntsük rá egy teljes üveg paradicsomszószt (passatát), valamint egy deci jóféle száraz vörösbort. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát. Kb. 15-20 perc főzésre lesz szüksége a szósznak ahhoz, hogy besűrűsödjön.

Amikor késznek nyilvánítjuk, 50 dkg al dentére főzött penne tésztára halmozzuk. Ha van kéznél friss bazsalikomlevél, ne sajnáljuk a tésztától! Tetejére reszelt juhsajt vagy parmezán dukál.
«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice