Receptek / Judit receptjei / 2009. ősz  ::. 

«««
Töltött káposzta
Főzzünk kuktával!
 
Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna,
2 hagyma, apróra vágva
10 dkg rizs
5 dkg árpagyöngye
1 tojás
1 kávéskanál. őrölt kömény
60 dkg vegyes sertéshús, darálva
1 kg savanyú káposzta, + (10-12 db) savanyúkáposzta-levél
20 dkg füstölt hús
só, bors,
1 kávéskanál kurkuma
10 szemes bors
½ evőkanál borsikafű,
½ evőkanál egész köménymag,
húsleves alaplé (1,5-2 liter)
2 dl tejföl



A kuktában kiolvasztjuk a szalonnát és a visszamaradt olajon és a pörcökön megfonnyasztjuk a hagyma felét, majd megszórjuk a kurkumával és alaposan összekeverjük. A kuktát levesszük a tűzről és összeállítjuk a tölteléket. Ehhez egy tálban alaposan összekeverjük a darált húst, kevés sót, az őrölt köményt, a hagyma másik felét, a rizst és az árpagyöngyöt. Ha ezzel megvagyunk, elkészítjük a töltött káposztaleveleket.

A kukta aljára a jól kimosott savanyúkáposzta harmadát tesszük. Fűszerezzük a fűszerek harmadával.
Erre jön a batyuk fele, a füstölt hús fele, kisebb darabokra vágva, arra újra a káposzta harmada, batyuk és a füstölt hús maradék része, végül az egészet befedjük a megmaradt káposztával.
Ha elfogyott minden hozzávaló, felöntjük az alaplével. Kissé sózzuk, alaposan borsozzuk.
A kukták lezárjuk, és forrástól számított 40 percig közepes lángon főzzük.

Tejföllel meglocsolva tálaljuk.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice