Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Madárbegysaláta currys bulgurral és sonkával
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
15 dkg bulgur
1 nagy evőkanál currypor
1 doboz joghurt
5 dkg sonka, vékony csíkokra vágva
2 evőkanál narancslé
2 evőkanál fehérbor-ecet

 

A bulgurt egy kisebb edénybe szórjuk, megsózzuk, felöntjük annyi lobogva forró vízzel, hogy teljesen ellepje. Lefedve állni hagyjuk, hogy megfőjön, kb 15 perc alatt.

A joghurtot elkeverjük a curry-porral és a sóval. A sonkaszeleteket egy serpenyőben kevés olajon ropogósra sütjük, majd szűrőlapáttal kiszedve félretesszük. A visszamaradt zsiradékot óvatosan elkeverjük a narancslével és az ecettel, megborsozzuk és sózzuk.

A megfőtt bulgurt egy villával óvatosan fellazítjuk, és elkeverjük ez előkészített currys joghurttal. A madárbegy salátát elkeverjük a serpenyőben lévő öntettel. Tálalunk.

Először egy kupac zöldsalátát halmozunk a tálra. Erre púpozunk egy adag bulgurt, majd az egészet megkoronázzuk a sonka-csíkokkal.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice