Hozzávaló:
15 dkg bulgur
1 nagy evőkanál currypor
1 doboz joghurt
5 dkg sonka, vékony csíkokra vágva
2 evőkanál narancslé
2 evőkanál fehérbor-ecet
A bulgurt egy kisebb edénybe szórjuk, megsózzuk, felöntjük annyi lobogva forró vízzel, hogy teljesen ellepje. Lefedve állni hagyjuk, hogy megfőjön, kb 15 perc alatt.
A joghurtot elkeverjük a curry-porral és a sóval. A sonkaszeleteket egy serpenyőben kevés olajon ropogósra sütjük, majd szűrőlapáttal kiszedve félretesszük. A visszamaradt zsiradékot óvatosan elkeverjük a narancslével és az ecettel, megborsozzuk és sózzuk.
A megfőtt bulgurt egy villával óvatosan fellazítjuk, és elkeverjük ez előkészített currys joghurttal. A madárbegy salátát elkeverjük a serpenyőben lévő öntettel. Tálalunk.
Először egy kupac zöldsalátát halmozunk a tálra. Erre púpozunk egy adag bulgurt, majd az egészet megkoronázzuk a sonka-csíkokkal.
|