Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Diós-fetás zöldsaláta
Salátavacsora

Borajánlat az ételhez:
Pannonhalmi Tricollis Cuvée 2006
 
Hozzávaló:
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál dióolaj
2 evőkanál magos mustár
10 dkg dió
1 kis doboz feta sajt
1 csokor friss kakukkfű
1 zacskó Fitness saláta mix


A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a feta sajtot falatnyi kockákra vágjuk, a kakukkfüvet felaprítjuk. Ennyi az előkészület.

Aztán elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy keverőtálba öntjük a majonézt, a citromlevet, a dióolajat és a mustárt, majd kézi habverővel az egészet alaposan összedolgozzuk. Ha kész, a salátát jó alaposan összeforgatjuk az öntettel, és már tálalhatunk is.

Az ízes salátát egy tányérra halmozzuk, megszórjuk a pirított dióval és a sajt kockákkal, végül a salátát meghintjük az apróra vágott fűszernövénnyel.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice