Hozzávaló:
1 hosszúkás francia kenyér
1-2 guriga kecskesajt (kb. 15 dkg)
1 marék friss kakukkfű
1-2 evőkanál olívaolaj
25 dkg koktélparadicsom, elnegyedelve
A salátához:
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösbor ecet
1 kávéskanál mustár
só és frissen őrölt bors
1 zacskó endíviamix
Először is 200 fokos sütőben megsütjük a kakukkfűvel, olívaolajjal megízesített kecskesajtot.
Ezalatt elkészítjük a salátát. A koktélparadicsom szemeket negyedekbe vágjuk, majd egy kis tálkában elkészítjük az öntetet: a tálkába kanalazunk néhány evőkanál olívaolajat, kb. harmadannyi a vörösbor ecetet meg egy kevés mustárt, aztán alaposan megsózzuk-megborsozzuk, végül pedig kézi habverővel összevegyítjük az egészet.
Előveszünk egy nagy salátástálat, és beleszórjuk a friss endíviamix színpompás leveleit, aztán hozzáadjuk a félretett paradicsom-negyedeket, majd jöhet a mustáros öntet. A salátát ezután összekeverjük, tányérokra porciózzuk, és mindegyik adagra ráhelyezünk néhány sült kecskesajtos, illatozó kenyérszeletet.
|