Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Endíviasaláta sült kecskesajttal
Salátavacsorák
 
Hozzávaló:
1 hosszúkás francia kenyér
1-2 guriga kecskesajt (kb. 15 dkg)
1 marék friss kakukkfű
1-2 evőkanál olívaolaj
25 dkg koktélparadicsom, elnegyedelve

A salátához:
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösbor ecet
1 kávéskanál mustár
só és frissen őrölt bors
1 zacskó endíviamix


Először is 200 fokos sütőben megsütjük a kakukkfűvel, olívaolajjal megízesített kecskesajtot.

Ezalatt elkészítjük a salátát. A koktélparadicsom szemeket negyedekbe vágjuk, majd egy kis tálkában elkészítjük az öntetet: a tálkába kanalazunk néhány evőkanál olívaolajat, kb. harmadannyi a vörösbor ecetet meg egy kevés mustárt, aztán alaposan megsózzuk-megborsozzuk, végül pedig kézi habverővel összevegyítjük az egészet.

Előveszünk egy nagy salátástálat, és beleszórjuk a friss endíviamix színpompás leveleit, aztán hozzáadjuk a félretett paradicsom-negyedeket, majd jöhet a mustáros öntet. A salátát ezután összekeverjük, tányérokra porciózzuk, és mindegyik adagra ráhelyezünk néhány sült kecskesajtos, illatozó kenyérszeletet.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice