Hozzávaló:
1 rúd kecskesajt
1 kávéskanál koriander mag
22 dkg zöldsaláta-keverék
1 pohár joghurt
fél citrom leve
Zöldfűszerek: rozmaring, bazsalikom, petrezselyem, koriander
A panírozáshoz: tojás, liszt, 2-3 puffasztott rizs-szelet
A sütéshez: olívaolaj
Egy rúd kecskesajtot ujjnyi vastag korongokra szeletelünk. Aztán jön a panírozás.
A különlegesség nem a lisztben, és nem is a tojásban van, hanem a harmadik elemben. Ez itt nem más ugyanis, mint mozsárban vagy kávédarálóban megőrölt puffasztottrizs-szelet, amit egy kevés tört koriander-maggal teszünk ízesen ropogóssá. Ezután a kecskesajt-korongokat a szokásos módon panírozzuk: liszt, tojás, és az ízesített rizs-por. Ha megvagyunk az összessel, tegyük félre őket pihenni, mert minden panírnak jót tesz egy kis állás.
Ezalatt elkészítjük a saláta friss, tavaszias öntetét. Körbenézünk frissfűszer-kollekciónkon, és szakítunk mindből egy keveset. Nekünk volt koriander, rozmaring, bazsalikom és petrezselyem. Önök dolgozzanak nyugodtan azzal, és amennyit találnak. A lényeg, hogy friss fűszereket vágjunk apróra.
Az öntet egyszerű: egy pohár joghurthoz a magokat kiszűrve hozzácsorgatjuk egy fél citrom levét, majd hozzáadjuk a zöldfűszer-vagdalékot. Egy kevés sóval és borssal ízesítjük, majd elkeverjük az egészet.
Egy nagyobb serpenyőben fél ujjnyi olajat hevítünk, és megsütjük benne a panírozott kecskesajt-korongokat. Ha már mindkét oldaluk aranylóan barna, kiszedjük és papírtörlőre tesszük őket.
És most már csak a keverék összeállítása van hátra. Egy zacskónyi saláta mixet egy keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a zöldfűszeres joghurtöntetet.
Az egészet jól elkeverjük, és kiporciózzuk, mindegyik adagot megpakolva néhány ropogós kecskesajt-darabbal.
|