Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Málnalekváros sütemény
Süssünk valamit!
 
Hozzávaló:
20 dkg puha margarin
20 dkg cukor
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
1 citrom reszelt héja
1 tojás
30 dkg finomliszt
1 csipet só
6-8 evőkanál málnalekvár


A puha margarint, a cukrot, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a reszelt citromhéjat robotgéppel összehabosítjuk 3-4 perc alatt, majd hozzádolgozzuk alaposan a tojást. Ezután a liszthez vegyítjük a sót, és a lisztet 2-3 részletben beledolgozzuk a margarinos masszába.
Az összeállított tésztát folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe.

Sütés előtt a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegítjük és sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es sütőlemezre.
A tészta ¼-ből teáskanálnyi mennyiségeket veszünk a tenyereink közé, gombóccá formáljuk őket, aztán a gombócokat ellapítjuk, hogy kb. 3½ cm átmérőjű és 1 cm vastag korongokat kapjunk. Letesszük őket egymástól 3-3 cm-re a sütőlemezre, és mindegyik közepébe belenyomunk egy pici mélyedést egy fakanál végével. Ezután a mélyedéseket óvatosan kiszélesítjük, és mindbe belerakunk ½-½ kávéskanál málnalekvárt.

A süteményeket 15-18 perc alatt megsütjük.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice