Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Fetás-csicseriborsós zöldsaláta mentával
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
1 doboz csicseriborsó-konzerv
2-3 dkg vaj
2 evőkanál méz
½ dl olívaolaj
Negyed dl ecet
1 evőkanál mustár
só és frissen őrölt bors
10 dkg feta
1 nagy csokor friss menta
1 zacskó salátakeverék


Egy nagyobb serpenyőben összeolvasztunk úgy 2 dekányi vajat és két evőkanál mézet. Ha már elkeveredtek és a folyadék forró, hozzáadunk egy konzervnyi lecsepegtetett csicseriborsót. Kevergetve, nagy tűzön, néhány perc alatt kicsit megpirítjuk, majd az egészet félretesszük, amíg elkészítjük az egyszerű öntetet.

Ehhez két rész olívaolajat és egy rész jó minőségű ecete veszünk, amit szimplán sóval, borssal és egy kevés mustárral ízesítünk. Egy rövid, intenzív keverés után az öntetünk már kész is van.

Most egy jó maroknyi mentalevelet csipkedünk a szárról, és felaprítjuk.

Közvetlenül fogyasztás előtt összeállítjuk a salátát. Egy nagyobb tálba öntjük az alapot, ami lehet akár valamilyen zöldsaláta-keverék is. Hozzáadjuk a pirított-mézes csicseriborsót, és ráhintjük a felaprított mentát. Az egészet megöntözzük az egyszerű, alap-vinaigrette mártással, és jó alaposan elkeverjük.

A tálalt salátára legvégül rámorzsolunk bőséggel a lágyan sós fetából.

Jó étvágyat!

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice