Hozzávaló:
2 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
6-7 friss kakukkfű ág
6 szelet pármai sonka
3 dl tejszín
15 dkg gorgonzola
20 dkg penne
10 dkg rukkola
Első lépésként elkészítem a párolt hagymát. Ehhez a vöröshagyma fejeket felkarikázom, majd mindegyik karikát gyűrűire szedem. Egy nagy serpenyőbe összemelegítem a vaj és az olívaolaj keverékét, majd a serpenyőbe halmozom a hagymagyűrűket. Az egészet sózom, borsozom, végül a hagymához dobok 3-4 friss kakukkfű ágat is. Az egészet alaposan összekeverem, majd lefedve mérsékelt tűzön kb. 20 perc alatt tökéletesen puhára párolom a kakukkfüves hagymát.
Ezalatt a pármai sonkát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 6 perc alatt ropogósra pirítom a szeleteket, majd ha elkészültek, félreteszem őket.
A tejszínt egy közepes méretű serpenyőben kevergetve összeolvasztom a gorgonzolával, majd ezt is félre teszem.
Végül vizet forralok a tésztának.
Amikor a hagyma már szinte átlátszó, leveszem a fedőt a serpenyőről, azután 1-2 perc alatt aranybarnára pirítom a hagymagyűrűket.
Mikor már szinte mindennel kész vagyok, hamar kifőzöm a pennét, leszűröm, és még melegen hozzáöntöm a hagymához, majd jöhet a serpenyőbe a rukkola, az ollóval felcsíkozott sült sonka, és a gorgonzolás tejszín is. Kap még egy kis frissen őrölt borsot az egész, végül egy alapos keverés után a félre tett, apróra vágott kakukkfűvel díszítem.
Jó étvágyat!
|