Hozzávaló:
8 vékony szelet bacon szalonna
1 evőkanál fehérborecet
1 kávéskanál mustár
só és frissen őrölt bors
1 kávéskanál porcukor
1 dl olívaolaj
½ dl dióolaj
45 dkg zöldsaláta-mix
10 dkg pirított, durvára tört dió
15 dkg rokfort
6-8 közepes méretű paradicsom
4 tojás
200 fokos sütőben a füstölt szalonna szeleteket pár perc alatt ropogósra sütjük egy sütőpapírral bélelt tepsin.
Míg a szalonna pirul, elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez kézi habverővel összekeverjük a fehérborecet, a mustárt, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, a porcukrot, az olívaolajat és a dióolajat.
Utána összeforgatjuk a zöldsaláta-keveréket a pirított, durvára tört dióval és a ½ cm-es kockákra vágott rokforttal (a sajtot előtte 10 percre mélyhűtőbe tenni, hogy könnyebb legyen darabolni).
Majd a paradicsomokat elfelezzük, belsejüket kikaparjuk, a paradicsomhúsokat pedig ¼ cm vékony cikkekre vágjuk, és a salátához keverjük.
Végül a megsült, füstölt szalonnát apró darabokra vágjuk, a salátát összeforgatjuk az öntettel, elosztjuk 4 tányéron és megszórjuk a szalonnával.
Mindegyik adagra 1-1 tükörtojást csúsztatunk.
|