Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Cukkinis tojáslepény
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
½ kg cukkini (kicsi, zsenge példányok)
1 evőkanál só
5 dkg szikkadt kenyérbél
5 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt (pl. Grana Padano)
1 friss rozmaringág
3 tojás
½ dl tejszín
2 dl tej
1 késhegynyi frissen őrölt bors
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió

a forma előkészítéséhez kevés vaj

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és kivajazunk egy 24 cm átmérőjű, 5 cm magas peremű, fodros szélű ún. gyümölcstorta-formát. A cukkinikről levágjuk a végeiket, mert azok keserűek lehetnek, majd az így kapott zöldséghurkákat megreszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán. A reszeléket összekeverjük a sóval, és 20 percre félretesszük.

Ezalatt a szikkadt kenyérbelet morzsára őröljük, a parmezánt megreszeljük, a rozmaring leveleit apróra vágjuk. A besózott cukkinit aztán szűrőben folyó víz alatt alaposan átöblítjük, kézzel kinyomogatjuk belőle a nedvességet, és papírtörlőn szétterítjük, hogy minél szárazabb legyen.

A tojásokat kézi habverővel összehabarjuk a tejszínnel, a borssal és a szerecsendióval, majd fakanállal hozzákeverjük a morzsás kenyérbelet, a parmezánt, a rozmaringot és a száraz cukkini-reszeléket, végül a tejjel lazítjuk. Az egészet egyenletes rétegben átkanalazzuk a gyümölcstorta-formába, elsimítjuk, és 25-30 perc alatt megsütjük a sütőben. Paradicsomsalátával, friss kenyérrel tálaljuk.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice