Hozzávaló:
8 szelet füstölt szalonna
4 tojás
15 dkg koktélparadicsom
2 db avokádó
2 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál mustár
1 evőkanál + 1 dl olívaolaj
2 zacskó zöldsaláta mix
½ sült grillcsirke
15 dkg kéksajt
A füstölt szalonnát enyhén olajozott, kifejezetten nagy serpenyőben mindkét oldalukon ropogósra pirítunk. Ha kész, tányérra szedjük a szeleteket. A tojásokat félkeményre főzzük. A koktélparadicsomot félbe vágjuk, majd kimagozzuk. Végül az avokádókat meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
A szalonnához használt serpenyőt, amelyben benne van még a zsiradék, nagy lángra tesszük, és óvatosan - mert esetleg sisteregni fog -, elkeverjük benne a vörösborecetet. Hozzáadjuk a mustárt, és az is kap fél perces kevergetést. Ekkor levesszük a serpenyőt a tűzről, és elkeverjük benne az 1 deci olívaolajat. Ez lesz a saláta öntete.
Az öntet ¾-ét összeforgatjuk a zöldsaláta-keverékkel, és a salátát elosztjuk a tányérokon.
Mindegyik salátakupacot megszórjuk egy kevés apróra vágott, vagy falatokra tépkedett sült csirkehússal. Ekkor jöhetnek a salátára a félre tett szalonna szeletek is, majd szépen kipakoljuk rá a félig főtt kemény tojás-cikkeket, a paradicsom feleket és az avokádó-cikkeket.
Az egészet meglocsoljuk a maradék öntettel, és megszórjuk a tetejüket morzsolt kéksajttal.
|