Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Ínyenc fasírt
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
5 dkg szikkadt kenyérbél
½ dl tej
10 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt (pl. Grana Padano)
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált sertéshús
1 tojás
Fél-fél evőkanál szárított bazsalikom, morzsolt oregánó
1 kávéskanál őrölt kömény
¼ kávéskanál őrölt pirospaprika
1 púpos kávéskanál só
20 dkg vékonyra szelt, füstölt szalonna


A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es tepsibe.

A szikkadt kenyérbelet apróbb darabokra tépkedjük, ráöntjük a tejet, és ha magába szívta, szétmorzsoljuk. A parmezánt megreszeljük, a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. Ezután a tejes kenyérmorzsát, a reszelt parmezánt, a zúzott fokhagymát, a darált húst, a tojásokat, a fűszereket és a sót alaposan összedolgozzuk.

A húsos masszából kb. 12 db golyót gyúrunk, és a golyókat ellapítjuk, hogy 5 cm átmérőjű, 2 cm vastag korongokat kapjunk. Mindegyiket szalonnába csavarjuk: ez úgy megy, hogy kifektetünk magunk elé egy szalonnaszeletet, ráhelyezünk 1 húskorongot, és mint a rétest, betekerjük a szalonnába.

Miután sorra szalonnába bugyoláltuk az összes húskorongot, egymás mellé tesszük őket a tepsibe -az a részük kerüljön alulra, ahol a szalonnaszeletek vége van-, és 30 perc alatt megsütjük a forró sütőben.

 


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice