Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Egyszerű csokis kehely
Süssünk valamit!
 
Hozzávaló a piskótához:
3 tojás
15 dkg cukor
10 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor

A csokikrémhez:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
2,5 dl hideg tejszín
5 evőkanál kávélikőr
25 dkg mascarpone

Az összeállításhoz:
8 evőkanál kávélikőr



Először is lekészítjük a kakaós piskótát. Ehhez a tojásokat kb. 5-6 perc alatt habosra keverjük a cukorral, majd a tojáshabba beleforgatjuk a finomliszt és a kakaópor keverékét. A kész tésztát átöntjük egy 20x30-as kimargarinozott, kilisztezett, sütőpapíros tepsibe és 175 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ha a piskóta megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük és apróra kockázzuk.

Elkészítjük a csokikrémet. A kétféle csokoládét gőz fölött összeolvasztjuk. Ezután a hideg tejszínből és a kávélikőrből félkemény habot verünk, a mascarponét pedig robotgéppel egy kicsit fellazítjuk, szétkeverjük. Végül a mascarponéhoz hozzáforgatjuk a likőrős tejszínhabot, majd márványos hatással az olvasztott csokit is - azaz nem kell a csokit tökéletesen eloszlatni a krémbe.

Összeállításkor 4 üvegpohárba rétegezzük a finomságokat. A kelyhek aljába elosztjuk a csokis piskótakockák felét, mindegyik piskótaréteget meglocsoljuk 1-1 evőkanál kávélikőrrel. A likőrös piskótakockákon elosztjuk a csokikrém felét, majd mindegyik krém réteget befedjük a maradék csokikockákkal. Ez a piskóta réteg is kap 1-1 evőkanálnyi likőrt, végül a púpozást csokikrém réteggel zárjuk.

Tálalásig hűtőben tartjuk.



«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice