Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Füstölt nyelv olaszos mártással
Gyorsan, valami finomat!
 
Hozzávaló:
2-3 db főtt, füstölt sertésnyelv

A tonhalas mártáshoz:
1 doboz 16 dkg-os olajos tonhal konzerv
2 evőkanál kapribogyó
15 dkg majonéz
1 dl tejszín
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál szardellapaszta
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 kisebb citrom

 



A tonhalas mártáshoz a tonhalat kiemeljük az olajból, a kapribogyót lecsepegtetjük, a megpucolt fokhagymát összezúzzuk. Ezután az összes hozzávalót, kivéve a citromot, turmixgépben összepépesítjük. Az elkészült mártáshoz annyi friss citromlevet keverünk, amennyit kellemesnek találunk. Nekem ez kb. 1 evőkanálnyi.


Amikor enni szeretnénk, a füstölt, főtt nyelvet hajszálvékony szeletekre vágjuk, elrendezzük egy nagy tálon, és mellé tonhalas mártást kínálunk.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice