Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Almás-sajtos melegszendvics
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
2 db alma
1 db citrom
2 evőkanál újhagyma
5 dkg darált dió
10 dkg edámi sajt, megreszelve
25 dkg natúr, tejszínes sajtkrém
1-2 evőkanál tejszín
8 szelet kenyér
5 dkg vaj


Az almákat megreszeljük, egy nagy tálba tesszük, és pár csepp citromlével megcsepegtetjük, hogy nem barnuljon meg a reszelék. Az almához keverjük az apróra vágott újhagymát, a darált diót, a reszelt sajtot és a sajtkrémet. Az egészet alaposan összeforgatjuk, és ha kell, teszünk hozzá pár evőkanál tejszínt, de csak annyit, hogy a végén kenhető állagú szendvicskrémet kapjunk.

Jöhet az összeállítás. A kenyérszeleteket egyik oldalukon megvajazzuk. Aztán minden második szelet, nem vajas oldalát megpakoljuk szendvicskrémmel, majd befedjük egy-egy kenyérszelettel úgy, hogy azok vajas oldala nézzen felfelé.

Nincs más hátra csak a sütés. A szendvicseket vagy asztali grillsütőbe téve 1-2 perc alatt, sütőpapíros tepsibe téve pedig 200 fokon, oldalanként 6-8 perc alatt sülnek ropogósra a melegszendvicsek.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice