Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Saláta gőzön párolt harcsával
Salátavacsora
 
Hozzávaló a párolt harcsához:
25 dkg harcsafilé
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 friss tárkony-ág

A majonézhez:
1 tojássárgája
½ teáskanál só
1 késhegynyi frissen őrölt bors
½ dl olívaolaj
1½ dl napraforgó olaj
1 kávéskanál porcukor
½ citrom

A salátához:
1 csomag friss salátakeverék
2-3 evőkanál olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz:
friss tárkony
1 db chilipaprika



A harcsafilét megsózzuk-megborsozzuk, majd bőrös oldalával lefelé beletesszük egy gőzölő-edény kosarába. Rákanalazzuk az  olívaolajat, rászórjuk az apróra vágott hagymát, a szintén apróra vágott fokhagymát, majd ráhelyezzük a friss tárkonyágat is. Az edényt lefedjük, a vizet felforraljuk a hal alatt, és 5 percig erős forrásban tartjuk a vizet. Ezután elzárjuk a tüzet, és a harcsát 20 percen keresztül lefedve tartjuk az edényben: így készre párolódik magától.

Ezalatt elkészítjük a majonézt. A tojássárgáját elkeverjük a sóval és a késhegnyi borssal, majd apránként hozzákeverjük  kézi habverővel az  olívaolaj és a napraforgó olaj keverékét. Végül a kész majonézt porcukorral és friss citromlével ízesítjük.

A zöldsalátát összeforgatjuk az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával.

Tálalás előtti utolsó lépésként a hal párolólevéből hozzákeverünk annyit a majonézhez, hogy könnyen csurgós mártást kapjunk.
A halat kiemeljük az edényből egy vágódeszkára, és lesöprögetjük róla a hagymát, a fokhagymát és a tárkonyt. Villával apró falatokra szedegetjük a húsát.

Tálaláskor tányérra halmozunk a zöldsalátából, majd elosztjuk rajta a hal darabkákat. A salátaleveleket és a hal-falatokat alaposan meglocsoljuk a mártással, végül megszórjuk apróra vágott, friss tárkonnyal és kimagozott, felszeletelt chilipaprikával.


Jó étvágyat!
«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice