Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz ::.
««« |
|
Saláta gőzön párolt harcsával Salátavacsora |
|
Hozzávaló a párolt harcsához:
25 dkg harcsafilé
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 friss tárkony-ág
A majonézhez:
1 tojássárgája
½ teáskanál só
1 késhegynyi frissen őrölt bors
½ dl olívaolaj
1½ dl napraforgó olaj
1 kávéskanál porcukor
½ citrom
A salátához:
1 csomag friss salátakeverék
2-3 evőkanál olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz:
friss tárkony
1 db chilipaprika
A harcsafilét megsózzuk-megborsozzuk, majd bőrös oldalával lefelé beletesszük egy gőzölő-edény kosarába. Rákanalazzuk az olívaolajat, rászórjuk az apróra vágott hagymát, a szintén apróra vágott fokhagymát, majd ráhelyezzük a friss tárkonyágat is. Az edényt lefedjük, a vizet felforraljuk a hal alatt, és 5 percig erős forrásban tartjuk a vizet. Ezután elzárjuk a tüzet, és a harcsát 20 percen keresztül lefedve tartjuk az edényben: így készre párolódik magától.
Ezalatt elkészítjük a majonézt. A tojássárgáját elkeverjük a sóval és a késhegnyi borssal, majd apránként hozzákeverjük kézi habverővel az olívaolaj és a napraforgó olaj keverékét. Végül a kész majonézt porcukorral és friss citromlével ízesítjük.
A zöldsalátát összeforgatjuk az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával.
Tálalás előtti utolsó lépésként a hal párolólevéből hozzákeverünk annyit a majonézhez, hogy könnyen csurgós mártást kapjunk.
A halat kiemeljük az edényből egy vágódeszkára, és lesöprögetjük róla a hagymát, a fokhagymát és a tárkonyt. Villával apró falatokra szedegetjük a húsát.
Tálaláskor tányérra halmozunk a zöldsalátából, majd elosztjuk rajta a hal darabkákat. A salátaleveleket és a hal-falatokat alaposan meglocsoljuk a mártással, végül megszórjuk apróra vágott, friss tárkonnyal és kimagozott, felszeletelt chilipaprikával.
Jó étvágyat!
|
««« |
Nyomtatás
|
Az Ön kosara pillanatnyilag üres. |
Powered by NetOffice |