A tésztához:
15 dkg fehér marcipánmassza
10 dkg puha margarin
10 dkg cukor
1 kávéskanál színtelen keserűmandula aroma
2 tojás
1 citrom
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
½ dl tej
A mázhoz:
10 dkg fehércsoki
10 dkg margarin
3 evőkanál tejszín
A díszítéshez:
3 dkg vékonyra szeletelt, pirított mandula
6 szem koktélcseresznye, félbevágva
A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A marcipánt 5 percre mélyhűtőbe tesszük, megdermesztjük.
A tésztához a puha margarint, a cukrot és a keserűmandula aromát robotgéppel habosra keverjük, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és a reszelő nagy lyukú oldalát használva hozzáreszeljük a megdermesztett marcipánt, a kisebb lyukú oldalán pedig a citrom héját. A lisztet, a sütőport és a sót összevegyítjük, és lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel 2-3 részletben beledolgozzuk a marcipános keverékbe. A végén jöhet bele a tej is, majd a tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat 25 perc alatt megsütjük.
Ezalatt megcsináljuk a mázat. A fehércsokit apróra tördelve gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a tejszínnel. Ha kész, levesszük a gőzről, 2 perces kevergetéssel langyosra hűtjük, aztán 10-15 perc alatt sűrűre dermesztjük a mélyhűtőben.
Amikor a megsült muffinok kihűltek, vékonyan levágjuk a tetejüket, hogy a felületük sima legyen. A mázat robotgéppel átkeverjük, arányosan rájuk kanalazzuk, és feldíszítjük őket serpenyőben illatosra pirított, szeletelt mandulával és egy-egy lecsöpögtetett, félbevágott koktélcseresznyével.
12 muffin lesz belőle.
|