Hozzávaló:
6 tortilla-lap
2 pohár natúr joghurt
2 evúkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 kígyóuborka
½ grillcsirke
10 dkg magozott, fekete olajbogyó apróra vágva
20 dkg lecsepegtetett sültpaprika-konzerv felcsíkozva
20 dkg feta, kisebb kockákra vágva
Első lépésként elkészítjük a tzatzikit. egy közepes méretű tálban összekeverjük a joghurtot az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. Ezután a kígyóuborkát a négyoldalú reszelő nagy lukú oldalán lereszeljük, kézzel kinyomkodjuk a nedvességet a reszelékből, majd a fokhagymás-olívaolajos joghurtba keverjük az uborkát.
A grillcsirkét falatokra tépkedjük.
Mielőtt összeállítjuk a tekercseket, a tortilla-lapokat sütőpapíros tepsire tesszük és 200 fokos sütőben, 5 perc alatt átmelegítjük őket.
A kézmeleg tortillákat megkenjük tzatzikivel, elszórunk rajtuk csirkehúst, olajbogyót, sült paprikát, fetát - ki, hogyan szereti -, aztán a tortilla-lap széleit behajtjuk, az egészet feltekerjük, majd mindegyik tekercset félbe vágva tálaljuk.
|